Valikko Sulje

Kilpailutoiminta

Kilpailutoiminta alkoi Anun 22883/86 kanssa ilman suurta menestystä, mutta Varpuvitsan Täplä innosti jatkamaan, sillä Täplän menestys arvokisoissa oli todella hyvä.

Ajokoiraihmiset kyllä tuntevat Varpuvitsan Täplän jo nimenäkin, mutta koiran saavutukset puhuvat puolestaan. Varpuvitsan Täplä ajoi 17 ensimmäistä koetta kaikissa ykköset, haun keskiarvo 9,42, haukku keskiarvo 7, yhteisvaikutuksen keskiarvo 8,37 ja tuloksien keskiarvo 86,18. Varpuvitsan Täplän veroista koiraa saa etsiä, joka pistäisi tuloksissa paremmaksi. Kilpailut joissa edelliset tulokset ovat syntyneet ovat arvokisoissa mm. Lohiajot, Kalakukkoajot, PM-kokeet, Lohko ja Kilpa.

Seuraavana kilpailuja kierrettiin Sinkkipuron Yllin kanssa. Ylli oli harvinainen kolmoisvalio jaNorjan muotovalio sekä kahta ykköstä vaille jänis- ja kettuvalio. Ylliä on käytetty jalostukseen ja jälkeläiset ovat kauniita ja lupaavia.

Uusi aika, uudet haasteet

Miinan käytin Haapaveden näyttelyssä Sakari Poti arvio: KÄY, EH
– Keskitasoa pienempi narttu
– Hieman tuhdissa kunnossa esitetty
– Oikealinjainen pää
– Voimakas eturinta
– Tiivis runko
– Hyvät kulmaukset
– Oikea väritys
– Erinomainen karva ja hyvä liike

Kokeissa kävin Miinalla lähialueella. Alkuvuosina haittasi niukat jäniskannat ajon jäädessä yhdelle erälle. Viimeaikaiset tulokset ajokokeista ovat olleet erinomaisia.

Miinan hyvät ominaisuudet metsäpuolella ovat: Huippu metsästysinto ja se, että osaa ajaa jäljeltä sekä ilmasta. Ääni on hyvä kahdeksan.

Innon käytin Oulaisten näyttelyssä Palojärven Matti arvioi: KÄY, EH
– Keskikokoa suurempi uros
– Mittasuhteiltaan oikea, voimakas oikealinjainen pää
– Hyvät korvat, kuiva kaula
– Erinomainen karvapeite, vaaleahkonruskea
– Joustavat liikkeet

Topi suoriutui ensimmäisistä ajokokeista hienosti